Aanleggen centrale verwarming

aanleggen centrale verwarming

Verwarming is een onmisbaar element in uw woning. De meest gebruikte en voordelige manier van verwarming is de centrale verwarming, ook wel CV genoemd. Wat zijn de onderdelen van de CV en hoeveel kost het aanleggen hiervan ongeveer? Wij hebben dit voor u onderzocht en op een rijtje gezet!

Centrale verwarming

Er zijn een aantal belangrijke delen als het gaat om de CV. De drie belangrijkste onderdelen zijn de CV-ketel, radiatoren en de thermostaat. Dit zijn als het ware de basisonderdelen voor een goed werkende centrale verwarming.

CV-ketel

De CV-ketel is het belangrijkste onderdeel van de centrale verwarming. Zonder de ketel, zou het hele systeem niet kunnen werken. In de CV-ketel wordt water opgewarmd, het warme water wordt vervolgens door de leidingen naar de radiatoren toegebracht. De radiatoren zullen er voor zorgen dat uw huis vervolgens goed wordt verwarmd. De aanschaf van een CV-ketel zal ongeveer tussen de €1000 en €2000 kosten afhankelijk van CW-waarde en het merk.

Radiatoren

De radiatoren stralen de warmte die de CV-ketel heeft geproduceerd uit. Leidingen zijn te smal om een ruimte goed op te warmen, maar de radiator heeft een groter oppervlak, waardoor deze gemakkelijk de ruimte op de temperatuur die u wenst verwarmt. De prijs van het aanschaffen van een radiator verschilt per hoe groot de radiator is. Gemiddeld zal u ongeveer €150 tot €200 betalen per m2.

Thermostaat

De thermostaat is de temperatuurregeling van het hele systeem. Op de thermostaat kunt u de gewenste temperatuur aangeven. Vervolgens krijgt uw CV-ketel een seintje zodat hij weet dat de ruimte warmer moet worden. De CV-ketel wordt nu aan het werk gezet, totdat de ruimte de gewenste temperatuur heeft bereikt. Tegenwoordig zijn er luxere varianten thermostaten die u kunt aansluiten aan een App op uw telefoon of tablet. Op deze manier kunt u de warmte van uw woning ook aanpassen op een mobiel apparaat als u niet thuis bent.

Een vakman inschakelen

Heeft u hulp nodig bij de installatie van uw centrale verwarming? Cor van Meer installeert uw cv-ketel tegen gunstig tarief. Vraag gerust een offerte aan via de bovenstaande link en laat u overtuigen van de scherpe prijzen.