EPDM dakbedekking wordt steeds vaker ingezet in Roosendaal

Bent u al bekend met de flexibele dakbedekking bestaande uit membraam? Veel architecten in Roosendaal zien de voordelen van EPDM al in. Het is zeer onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk op maat te plaatsen. Het is ook niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Roosendaal. Zowel licht hellende als platte daken kunnen worden aangelegd met het duurzame materiaal die verwacht meer dan 50 jaar mee te gaan. Dit type dakbedekking wordt steeds vaker ingezet in plaats van Bitumen. Het is in vergelijking iets prijziger maar u zult er veel langer mee doen.

De toepassingen van EPDM dakbedekking

Voor de meest duurzame toepassing van EPDM laat u het losliggend geballast plaatsen. Dit gebeurd doormiddel van contactlijm. Het EPDM membraam wordt niet gehecht aan de ondergrond. De ballast van grind of tegels zorgt voor weerkaatsing van warmte en Uv-straling. Dit zorgt voor een langere levensduur van het materiaal. Mocht het dak gerenoveerd worden, dan moet uit windbelasting berekeningen wijzen of partiële verkleving überhaupt een optie is.

Laat in dit geval het dak eerst goed onderzoeken om de opbouw van het dak te bepalen. De onderconstructie en huidige dakbedekking dient een uitgebreide inspectie te ondergaan. De dakdekker Roosenaal zal u vertellen dat oudere daken geen isolatie bieden waardoor er binnen warmte ontsnapt. EPDM kan ook volledig verkleefd worden op de ondergronden beton, hout, Bitumen en PIR-isolatiemateriaal. Daarnaast kan het EPDM membraam ook geplaatst met een inductielassysteem. Deze techniek creëert geen punten waardoor vocht geen kans krijgt te ontsnappen. Genoeg mogelijkheden dus, maar welke is voor uw dak van toepassing?

Welke dakbedekking past het beste bij uw woning?

Het leggen van een dak kent enige kennis en expertise over diverse dakbedekking en dankmaterialen. Een dakdekker uit Roosendaal weet u precies te vertellen welk materiaal het beste aansluit bij uw huidige dak. Zij kunnen u ook adviseren over renovatie of reparatie aan uw dak. Vraag gerust een dak inspectie aan voordat u de dakbedekking aan laat leggen. EPDM kan aangelegd worden zonder open vuur en is flexibel in gebruik. Andere materialen die ook toegepast kunnen worden zijn Bitumen of PVC. Laat u verder helpen door een gespecialiseerde dakdekker met de nodige ervaring en kennis om tot een keuze te komen.

Een deskundig dakdekker nodig?

Neem eens vrijblijvend contact op met een dakdekkersbedrijf in Roosendaal en laat u door een erkend EPDM specialist informeren. Met de expertise in huis worden alleen hoogwaardige opgeleide specialisten uw kant op gestuurd. Een dakdekker verteld u precies wat de mogelijkheden zijn en begeleid u in het maken van de juiste keuze voor uw hellend of plat dak. EPDM is ook over uw huidige dakbedekking te plaatsen. Voor verdere informatie zijn dakbedekkingsbedrijven altijd te bereiken.