Trap bekleden met laminaat

laminaat trapbekleding

Moet het tapijt op u trap worden vervangen? Als u net uw huis hebt gekocht, wil u misschien wat kleine wijzigingen aanbrengen, zoals het vervangen van dat lelijke tapijt op de trap. Zelfs mensen die een tijdje in hun huizen hebben gewoond, merken misschien dat het tapijt moet worden vervangen en dat het tijd is voor verandering. We hebben met veel mensen gesproken die willen weten welke opties ze hebben naast tapijt; laminaat op trappen is vaak populair en een van de beste keuzes die beschikbaar is nadat we, in samenwerking met Van Groeningen Stoffering, alle opties hebben onderzocht. We geven u 5 redenen waarom een trap bekleden met laminaat een goed idee is.

Slijtvast

Laminaat op trappen is behoorlijk duurzaam. Mensen stampen de hele dag op en neer en u hebt misschien zelfs een groot hondenras dat de trap op en af gaat en zijn scherpe klauwen erin steekt. Een laminaatvloer van goede kwaliteit kan de schade meestal goed opvangen. Als een stuk laminaat beschadigd raakt, is het meestal vrij eenvoudig om het te repareren of te vervangen. Het zal echter waarschijnlijk nog jaren duren voordat dat gebeurt, dus het is geen schande om de stukjes van het kapotte laminaat naar een bouwmarkt te brengen om te kijken of ze een stukje kunnen vinden.

Snel te plaatsen

Laminaat is een van de eenvoudigste vloeren om op trappen te installeren. U krijgt de uitstraling van hoogwaardig hardhout met heel weinig werk dat nodig is om hardhouten planken op maat te zagen, zodat ze op trappen kunnen worden geïnstalleerd. Door het installatiegemak is een laminaatvloer populair bij mensen die ervaring hebben met doe-het-zelf vloerinstallatiewerkzaamheden. Als u er echter voor kiest om een professional in te huren, zal de installatie meestal niet zo lang duren.

Veelzijdiger dan hout

Laminaatvloeren zullen er geweldig uitzien op uw trap. Wanneer het op de juiste manier wordt geïnstalleerd, is een laminaatvloer praktisch niet te onderscheiden van echte houten planken als u niet te nauwkeurig kijkt. Het is een afgedrukte print, maar het is er één die in kwaliteit is verbeterd, zodat het eigenlijk lijkt op het natuurlijke hout dat het heeft geïnspireerd. Dat betekent dat het laminaat goed past bij het algehele effect dat u voor uw trap wilt. Een ding om in gedachten te houden bij het installeren van laminaat, is echter dat laminaat van elke kleur meestal beperkt is tot vijf of zes afgedrukte patronen. Laminaat is echter een stuk veelzijdiger dan hout, omdat u veel meer keuze heeft qua kleuren, houtsoorten en nerven.

Minder onderhoud

Laminaat is gemakkelijk te reinigen. Een van de grootste klachten van trappen met vloerbedekking is dat de stofzuiger het klusje gewoon niet lijkt te klaren. Het is gemakkelijk voor modder en vlekken om zich een weg naar beneden in het tapijt te werken, vooral als het is geïnstalleerd op een plaats zoals uw trap. Als het goed is geïnstalleerd, heeft laminaat voor trappen dit probleem niet, omdat het gemakkelijker is om een vochtige doek te gebruiken op plaatsen die vuil zijn of vlekken hebben. Het onderhoud van uw trap zal een klusje van niks worden.

Goedkoper

Laminaatvloeren zijn relatief goedkoop. De kwaliteit van het laminaat is de afgelopen jaren verbeterd, zodat u de uitstraling van exotisch hardhout kunt krijgen zonder dat u daarvoor een hoge prijs hoeft te betalen. Het laminaat van de beste kwaliteit kost meestal niet meer dan € 10,- per vierkante meter en u kunt het in de meeste gevallen voor minder krijgen.

HPL of CPL laminaat?

HPL staat voor “High Pressure Laminates“, CPL staat voor “Continiuos Pressure Laminates”. Zoals de naam al doet vermoeden, verschillen de laminaten in hoe ze worden gemaakt en hoe ze worden verlijmd.
HPL en CPL laminaten zijn onderhoudsvriendelijke en lichte soorten laminaat van met hars doordrenkte papierlagen. HPL laminaat (hoge druk laminaten) heeft een laagdikte van maximaal 40 mm, terwijl CPL oppervlakken een dikte van 15 mm niet overschrijden. HPL is dus minder slijtage gevoelig dan CPL.

Kosten van trap bekleden met laminaat

De geschatte prijs die hieronder wordt weergegeven omvat de kosten van het installeren van standaard laminaatvloeren op trappen (8 mm dik, beschermende afwerking, fabrieksgarantie) op geëgaliseerde en schone ondervloeren. Prijs is inclusief: meten, installeren, knippen en naden afwerken. Omvat planning, apparatuur en materiaalverwerving, gebiedsvoorbereiding en -bescherming, installatie en schoonmaken. Bijkomende factoren die de kosten beïnvloeden: soort laminaat, soort trap (open of gesloten), aantal treden, geïnstalleerde apparaten en andere installatiecomplicaties.

 

Open trap* Gesloten trap*
Laminaat trap v.a. € 2.300,- v.a. € 1.400,-