Kunststof kozijnen

kozijnen

Er zijn een aantal momenten waarop u kozijnen zult moeten aanschaffen of uitkiezen. Wanneer de huidige kozijnen van uw huis rot zijn en dus aan vervanging nodig toe zijn, wanneer u een woning of ander pand laat bouwen of wanneer u uw woning beter wilt isoleren. In alle gevallen zijn kunststof kozijnen ten zeerste aan te raden. Deze kozijnen zijn onderhoudsarm, worden milieuvriendelijk gefabriceerd, uitmuntende isolerende werking (beter voor het milieu en uw portemonnee), zijn duurzaam en bovendien zijn de kunststof kozijnen prijzen stukken lager dan de traditionele houten of aluminium kozijnen.

Toen kunststof kozijnen net in de markt kwamen was er nog veel kritiek op de uitstraling van deze kozijnen maar die kritiek is niet meer op z’n plek. Het uiterlijk is bijna niet van hout te onderscheiden. Ook was er kritiek op het productieproces dat milieu onvriendelijk was, ook dit is verbeterd. Er wordt PVC (Polyvinylchloride) gebruikt om de kunststof kozijnen te fabriceren. Vroeger gebeurde dit met schadelijke loodhoudende materialen, tegenwoordig is deze loodhoudende materie vervangen door componenten op tin basis.

Isolerende werking van de kozijnen

Doordat pvc zo goed te verwerken is, is het ook mogelijk om de kozijnen een zo isolerend mogelijke indeling te geven. Dit gebeurd door verschillende luchthoudende kamers te maken in de kozijnprofielen. Zoals bekend isoleert lucht bijzonder goed en is deze methode van het maken van kozijnen doeltreffend als het aankomt op energiebesparing, dit scheelt in de stookkosten en is bovendien beter voor het milieu.

De isolatie is voor een groot gedeelte ook afhankelijk van het glas dat wordt gekozen voor de ramen. Het is dan ook aan te raden hr++ of beter glas aan te schaffen. In combinatie met kunststof kozijnen weet u dan zeker dat u een optimale isolatie heeft.

Dit vind je misschien ook leuk...