De juiste zonwering

Zonwering

Het is natuurlijk heerlijk wanneer het zonnetje er weer is in het voorjaar. Dan mag deze volop naar binnen schijnen. Maar al snel, wanneer de dagen gaan lengen, is de zon zo pal in je woonkamer niet prettig. De temperatuur loopt op en de meubelen verliezen hun oorspronkelijke kleur. Om verkoeling te vinden in je huis zal de binnentemperatuur naar beneden moeten. Bescherming tegen de zon biedt uitkomst. De keus van degelijk afschermen is wel iets om even over na te denken. Een aantal mogelijkheden zijn hieronder kort beschreven.

Uitvalscherm

Wanneer je een zonnescherm zoekt wat erg effectief is dan is een uitvalscherm een optie. Deze beschermen tegen te veel zonlicht en zorgen dat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Wanneer je ramen hebt waar geen vrije doorloop nodig is, dan zijn uitvalschermen perfect. De schermen kunnen worden geleverd met armen die een veersysteem hebben. Ook heb je de keus uit een cassettesysteem of een traditionele techniek. Beiden zijn van hoge kwaliteit en geven jaren plezier.

Terrasscherm

Terrasschermen zorgen voor de broodnodige schaduw op de hete dagen in de zomer. Heerlijk wegdoezelen op je terras. Veel mensen passen er tegenwoordig voor om de hele dag in de zon te verblijven. Schaduw is dan het allerbelangrijkste. Terrasschermen zijn van duurzame kwaliteit. Er is keus uit verschillende soorten doek en de breedtes zijn ook flexibel. Voor elk terras is er een passende oplossing.

Markiezen

Markiezen zorgen ervoor dat de zon buiten blijft en de koelte binnen. Markiezen doen wat nostalgisch aan. In vroegere tijden werden ook al markiezen gebruikt. Bij bepaalde soorten woningen, zoals een 30tiger jaren huis geven markiezen de uitstraling van vroeger. Wel zijn de markiezen van tegenwoordig uitgerust met de prachtigste sterke doeken. Ook technisch is alles natuurlijk verbeterd. Markiezen passen niet alleen maar bij een klassieke woning. Ook aan een modern huis komen deze zonneschermen tot hun recht.

Rolluiken

Rolluiken bieden niet enkel bescherming tegen de zon. Ook in de wintermaanden kunnen rolluiken worden gebruikt. Ze houden de warmte binnen en de kou buiten. Scheelt dus ook aanzienlijk op de stookkosten. Ook hebben deze luiken een beschermende werking tegen geluidsoverlast. De verduisterende werking van de rolluiken zorgen ervoor dat er ook overdag geslapen kan worden. De slaapkamer is net zo donker als in de nacht. Rolluiken bieden ook nog eens bescherming tegen inbraak. Het wordt de dief toch moeilijker gemaakt om binnen te komen. Dus rolluiken zijn dus niet alleen te gebruiken als zonwering maar bieden vele mogelijkheden.

Screens

Screens worden tegenwoordig steeds meer gezien. Het is een buitenscherm dat vlak naar beneden hangt. Van binnenuit kun je overdag gewoon alles buiten zien maar andersom niet. Het houdt je woonruimte heerlijk koel in de zomer. 85% van het zonlicht wordt tegengehouden. Screens zijn prettig geprijsd en voor iedereen betaalbaar. Kijk voor meer informatie op de desbetreffende website.

Ben je op zoek naar een zonwering in Hoogeveen? Neem dan eens een kijkje bij Mager Zonwering, dé zonweringspecialist in Drenthe en omstreken. Bij Mager Zonwering kun je terecht voor de aankoop, installatie en reparatie van kwalitatieve zonwering voor iedere situatie.

Dit vind je misschien ook leuk...