Zonwering schoonmaken, doe het zelf.

Zonwering Schoonmaken

Zonwering schoonmaken hoeft niet alleen door een specialist te gebeuren. In de meeste gevallen kunt u het best zelf doen. Dit bespaart u dan ook een hoop geld. Waar u alleen rekening mee moet houden, is dat u geen agressieve schoonmaakmiddelen in gebruik neemt. Deze kunnen het doek namelijk ernstig beschadigen en dat is niet nodig. Meestal is een beetje water of een lichte schoonmaakmiddel meer dan genoeg om het doek schoon te maken. We hebben een aantal opties voor u op een rij gezet. Meer informatie? Ga dan naar Zonwering Expert.

Groene zeep

Groene zeep is een geschikte manier om uw zonwering goed schoon te maken. Om te beginnen schraapt u eerst alle vogelpoep en andere vlekken voorzichtig weg. (niet te hard, u wilt uw zonnewering niet beschadigen. Doe dit met een zachte, niet metalen borstel). Vervolgens zeept u uw scherm helemaal in met groene zeep. Draai uw scherm in en laat het een nachtje inwerken. De volgende dag spoelt u uw zonnewering voorzichtig af met de tuinslang. Sommige doeken zijn erg gevoelig. Gebruik bij die doeken geen hogedrukreiniger. Dit kan het doek beschadigen. Het aluminium kan na het schoonmaken eventueel in de wax gezet worden.

Het textiel van mijn parasol of terrasmarkies vertoont groene of zwarte aanslag.

Deze aanslag kan voorzichtig worden schoongemaakt met een hogedrukreiniger. Behandel het doek vervolgens met een cleaner die algengroei tegengaat en het textiel waterdicht maakt. Deze cleaner is verkrijgbaar bij de zonweringspecialist bij u in de buurt. Schimmel kunt u echter niet schoonspuiten. Laat het doek dan ook rustig drogen als het door regenwater nat is geworden.

Prijzen om uw zonnewering te laten reinigen:

Als u ervoor kiest om uw zonwering door een expert te laten reinigen, hangt daar natuurlijk ook een prijsje vanaf. Deze prijs is afhankelijk van uw zonwering, de grootte van uw zonwering en het bedrijf dat uw zonwering schoonmaakt. Hieronder vindt u een kleine prijsindicatie van zonweringen van 10m2.

  • Markiezen: € 235,-
  • Uitvalscherm: € 185,-
  • Knikarmscherm: € 185,-
  • Parasol: € 97,50
  • Terras Luifel: € 185,-
  • Terras overkapping € 170.-

Voordelen zelf reinigen.

Door zelf uw zonwering te reinigen, bespaart u veel geld. Ook kunt u beter plannen wanneer uw zonwering gereinigd wordt. Als u iemand laat komen om te schoonmaken, zit u vast aan de momenten wanneer hij of zij voor u tijd heeft.

Voordelen laten reinigen.

Ondanks het grote nadeel wat betreft de prijs, wat laten reinigen met zich meebrengt, zit er ook een groot voordeel aan. Een expert kan direct zien of het doek beschadigd is en of het toe is aan vervanging. Vaak ziet u dat zelf niet.

Meer informatie over de diverse soorten zonwering, vindt u hier.

Dit vind je misschien ook leuk...