Welke soort ramen zijn geschikt voor mijn dakkapel?

ramen dakkapel

Een dakkapel zorgt voor meer ruimte en licht in zolder. Zo kunt u er bijvoorbeeld een betere slaapkamer of computerruimte van maken. Voor elke woonsituatie is er wel een dakkapel. Maar welke soort ramen zijn geschikt voor uw dakkapel?

Soorten ramen

Er zijn verschillende soorten ramen die geschikt zijn voor uw dakkapel. Zo heeft u de keuze uit een draairaam, een draaikiep raam, een uitzetraam en een schuifraam. Al deze soorten ramen hebben speciale openingseigenschappen. Op deze manier is er altijd een keuze mogelijk die u tevreden kan stellen.

Draairaam

Een draairaam is geschikt als u uw huis zo goed mogelijk wilt ontluchten. Een draairaam kan namelijk volledig open. Een draairaam is de meest voorkomende raamsoort in Nederland. U kunt zelf kiezen hoe uw raam open gaat, al is het voor de schoonmaak handiger om de draairamen naar binnen te laten draaien.

Draaikiepraam

Een draaikiepraam is een raam dat zowel kan kiepen (vallen) als draaien. Door de draaistand kunt u ook dit raam gemakkelijk schoonhouden. Tevens kunt u dit raam in de winter op de kierstand zetten. Hierdoor kunt u het hele jaar van frisse lucht in uw dakkapel genieten. Een draaikiepraam opent altijd naar binnen toe en wordt de laatste jaren steeds populairder.

Uitzetraam en valraam

Een uitzetraam klapt altijd horizontaal naar de buitenkant open. Dit komt doordat de scharnieren aan de bovenkant bevestigd zijn. Wanneer de scharnieren aan de onderkant bevestigd zijn, spreken wij over een valraam. Beide keren worden ze horizontaal geopend.

Schuifraam

Een schuifraam bestaat uit twee vensters. Namelijk een ruit (vaste beglazing) en een ander venster dat kan schuiven. Schuiframen hebben maar weinig ruimte nodig, doordat ze niet kunnen draaien of kantelen. U kunt bij een schuifraam kiezen uit twee openingsmanieren. Namelijk horizontaal schuiven als verticaal schuiven. Ook kunt u een railsysteem overwegen.

Isolatieglas

Als u kiest voor een dakkapel, kunt u meteen nadenken over isolerende beglazing. Veel mensen kiezen voor HR++ glas. Dit glas isoleert net een beetje meer dan normaal dubbelglas. Namelijk 2,5 keer meer dan normaal dubbelglas. Dit glas laat in de winter weinig warmte ontsnappen, waardoor dat uw dakkapel in de winter lekker warm is.

Voordelen van een dakkapel

Aan een dakkapel zitten vele voordelen. Graag zetten wij een aantal voordelen voor u op een rijtje.

  1. Geeft meer ruimte en woonplezier.
  2. Geeft veel licht.
  3. Frisse lucht.
  4. Waardestijging aan uw huis, voor verkoop.
  5. Snel geplaatst.

Contact?

Heeft u interesse in het plaatsen van een nieuw dakkapel? Of wilt u graag meer informatie over bepaalde beglazing? Neem dan contact op met de dakkapellenspecialist bij u in de buurt. Akrol heeft ruime ervaring op het gebied van dakkapellen. Het bedrijf staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.