De voordelen van een keukenrenovatie

keuken renovatie

Er komt een moment dat de huidige keuken aan een flinke opknapbeurt toe is. Misschien dat de keuken gedateerd is en niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Of hangen de keukenkastjes uit zijn verband en zitten er her en der beschadigingen op het keukenblok. Wanneer je het huis net nieuw bewoond kan het ook wezen dat je de keuken geheel naar eigen wens wilt maken. Verschillende redenen om eens na te denken over een keukenrenovatie.

Keukenrenovatie of een nieuwe keuken?

Natuurlijk is een nieuwe keuken kopen een mogelijkheid maar een keukenrenovatie is doorgaans veel goedkoper. Een complete keuken renovatie is al goedkoper als de aanschaf van een nieuwe keuken, laat staan een keukenrenovatie van keukenkastjes of een los aanrechtblad. De keukenrenovatie kosten zijn geheel afhankelijk van het hoeveelheid te vervangen delen van de keuken. Je kunt met een vrij bescheiden budget hetzelfde bereiken als met het aanschaffen van een nieuw keukenblok. Behalve dat een nieuwe keuken je een fijn gevoel geeft, is het bijkomende voordeel dat het een meerwaarde voor het huis is. Dit is natuurlijk extra van belang wanneer je je huis wilt verkopen. Met een neutrale keukenblok in huis die aan alle eisen van nu voldoet, maakt de verkoop van jouw huis een stuk gemakkelijker.

De voordelen van een keukenrenovatie op een rij

  • Leidingen hoeven niet gelegd, hoogstens deels aangepast
  • Vaak is een keukenrenovatie in één dag klaar, je zit niet al te lang zonder
  • Een oude keuken is makkelijk omgetoverd naar een mooie strakke keuken van deze tijd
  • Een keukenrenovatie is goedkoper als een de aanschaf van een nieuwe keuken
  • Het inmeten is gemakkelijk, de basis van de keuken staat er immers al

Een keukenrenovatie in 1 dag

Een keukenrenovatie zelf doen is een mogelijkheid wanneer je het juiste gereedschap in huis hebt en weet hoe er mee om te gaan. Vaak is het verstandiger om een specialist in te schakelen. Samen bekijk je ter plekke wat de mogelijkheden zijn in jouw bestaande keuken en de specialist stelt aan de hand van dit gegeven een offerte op. Wanneer de duidelijk opgemaakte offerte is opgemaakt (zonder verborgen kosten of kosten achteraf) kun je een afspraak maken voor een bepaalde datum wanneer jou het uitkomt. Over het algemeen kan een keukenrenovatie in 1 dag uitgevoerd worden zodat je niet al te lang in de rommel blijft zitten.

Dit vind je misschien ook leuk...