Het installeren van een kindvriendelijke deurbeslag, hoe moet dat?

kindsvriendelijk deurbeslag

Voor het installeren van een deurbeslag zijn een aantal stappen nodig. In dit artikel kan je stap voor stap bekijken hoe het werkt.

Waar je mee gaat beginnen is het meten van je doornmaat. dit is de afstand tussen de voorkant van de voorplaat van het slot tot het hart van het krukgat, deze is standaard 50 mm.

Vervolgens ga je de afstand van de onderkant van de deur tot het krukgat meten. Deze is standaard 1050mm. Als je dit gedaan heb markeer je de kruising van deze twee maten op de deur.

Controleer direct of het slot patentgaten bezit voor een rozet. Mocht dit niet het geval zijn dan kan je geen deurkruk met rozet gebruiken, omdat de deurkruk dan snel los zal gaan zitten. Of u maakt meteen van de gelegenheid gebruik om een nieuw slot te plaatsen. Boor dan een gat met een 5 mm boor en maak het daarna groter met houtspeedboor 12 mm.

Plaats het slot en schroef het vast.

Steek de verbindingsstift door het slot zodat de stift aan beide kanten evenveel uitsteekt en schuif aan beide zijden de deurkrukset over de stift.

Aftekenen boorgaten deurkruk

De deurkrukset is de meteen de mal waar je op aftekent. Zorg dat beide krukken en rozetten rechtop staan en teken de boorgaten af. Verwijder de deurkrukset en boor de gaten met een 5 mm boor exact horizontaal door en door.

De laatste stap is het installeren van de deurkrukset.

Plaats de deurkrukset weer op de stift en zet de deurkrukset vast met de patentbouten en bijgeleverde schroeven.

Nadat je dit gedaan hebt ben je klaar met het installeren van je deurbeslag.