Moet je je huis verkocht hebben voordat je in mag trekken?

Verhuisbedrijf

Als je net je huis hebt verkocht en je wilt in je nieuwe huis hoe doe je dat dan. Hoe zorg je ervoor dat je al je spullen naar je nieuwe huis brengt. Moet je je huis verkocht hebben voordat je in mag trekken? Op deze vraag zal ik jullie in dit artikel antwoord geven.

Het is natuurlijk een fijn gevoel als je eerst je eigen woning verkoopt en dan pas een nieuwe huis koopt. Een voordeel is dat je weet wat precies de opbrengst is. Je budget om een ander huis te kopen is daardoor ook bekend. En dan is je huis verkocht. De nieuwe bewoners willen misschien graag snel in het huis gaan wonen. Dan moet je gauw op zoek naar een nieuwe droomwoning. Maar kun je die snel vinden? Is er een tussenoplossing? Is huren mogelijk? Wil je dat überhaupt wel, want dat betekent niet één keer, maar twee keer verhuizen. Eerst naar je (tijdelijke) huurwoning en daarna naar je nieuwe huis.

Zelf verhuizen of tóch een verhuisbedrijf?

Zelf verhuizen is een goed idee als je niet zo veel spullen hebt of als je niet ver hoeft te rijden. Wat je dan kan doen is je familie en je vrienden vragen om te helpen en ben je een stuk goedkoper uit. Maar weet je het niet helemaal en ga je verder weg verhuizen en heb je veel spullen, dan is het verstandig om een verhuisbedrijf in te schakelen. Zo weet je zeker dat de verhuizing goed verloopt en als er iets gebeurt, ben je sowieso verzekerd tegen de schade. Het bespaart een hoop tijd en je hebt veel minder stress. Een andere optie is om ervoor te kiezen een deel van je verhuizing uit te besteden. Je kan dan bijvoorbeeld helpen met inpakken van je spullen. Je bespaart toch geld maar weet je zeker dat de verhuizing professioneel verloopt.

Dit vind je misschien ook leuk...