Oosterse lampen een briljante toevoeging voor iedere woonkamer

Eerst kort een definitie van een oosterse lamp. Iedereen weet wel wat een lamp is. Dat hoeven we niet meer uit te leggen maar wat is nou specifiek een oosterse lamp? Dit is een lamp vaak handgemaakt door vaklieden. Afkomstig uit met name Marokko, Egypte, Turkije. Dat zijn de primaire landen die de meest sfeervolle oosterse lampen maken.

De meerwaarde van die lampen is dus echt dat ze handgemaakt zijn. Het is one of a kind geen IKEA stuk dat je ook bij duizend andere gezinnen in de kamer ziet staan. De lampen zijn specifiek ontworpen voor sfeer, denk bijv. aan die sfeer 1001 nacht of de restaurants in steden als Marrakech, dat effect krijg je pas echt goed met oosterse lampen.

Hoe kom je aan zo een lamp? Nou men kan afreizen helemaal naar Marokko, Egypte of Turkije. Soms is dat echter niet te doen vanuit veiligheid overwegingen op dit moment zou ik bijv. liever niet afreizen naar Cairo. Een andere probleem is dat je met de lamp zult moeten sjouwen. Sommige oosterse lampen zijn groot. Die passen amper in de koffer. En dan nog het onderhandelen dat moet je ook maar beheersen. Als je niet weet wat je doet betaal je de dubbele toeristen prijs. Als je niet goed kan afdingen zal het dus zeker geen goedkope aangelegenheid worden.

Gelukkig kan men tegenwoordig authentieke lampen uit genoemde lampen voordelig via de webwinkel met de naam Ghalia, de specifieke URL kan men hier vinden: Ghalia; oosterse lampen kopen online. Uit ervaring kan ik vertellen dat dit authentieke echte lampen zijn die je ook zult vinden in de ateliers in Marokko, Turkije en Egypte. Meest populaire segment op dit moment in de webwinkel is: de handgemaakte Ghalia oosterse hanglampen. Hanglampen hang je gemakkelijk op bijv. in de woonkamer en vanwege de prominente plaatsing heb je maximaal effect van de lamp.