Glas in lood stijlen

glas-in-lood

Glas in lood is al heel oud en herleid zich terug naar het oude Egypte waar ze met hout en brons reliëfplaten omlijsten. Via de romeinen kwam ook deze techniek bij ons in het land. Zo is het glas-in-lood ontstaan en heeft het zich verder ontwikkeld naar wat het nu is geworden. Nu bestaan er veel verschillende stijlen en kunt u het laten maken naar uw wensen. Er worden vaak meesterwerken van gemaakt met allemaal figuren en landschappen er op. U ziet het ook veel terug in oude gebouwen zoals oude kerken en kastelen. Wat is nou een oude kerk zonder glas in lood? Het kan ook uw huis mooi verfraaien en kleur geven.

Diverse soorten glas in lood

Naast allemaal soorten glas-in-lood, zijn er ook allemaal diverse soorten glas voor andere doeleinden. U kunt namelijk ook kiezen voor het glas wat u in de maand veel geld kan laten besparen. Dan hebben wij het over isolerend-, dubbel- of HR++ glas. Dit beschermd uw glas tegen de kou waardoor u er binnen lekker warm bij kan zitten in de winter. Deze glazen zijn bewerkt met gas tussen het binnenste en buitenste raam. Dit gas houdt warmte binnen en kou buiten. Heeft u een winkel met een etalage waar kostbare spullen achter staan, dan hebben de glaszetters ook voor u speciale ramen in de aanbieding. Inbraak werende glazen, die uw waardevolle spullen kunnen beschermen tegen inbrekers.

Glas expert in Zuid-Holland

Wat voor soort glas u wilt hebben voor in huis of voor in uw bedrijfspand, u heeft altijd een glas expert nodig. Dat kan een glas expert in Zuid-Holland zijn voor als u in die provincie woont of een glas expert uit Friesland als u in het noorden van het land woont. Maar waar u ook woont er is altijd een expert die u verder kan helpen met de aankoop van uw glas of het monteren ervan.

Dit vind je misschien ook leuk...