Huisbeveiliging

huisbeveiliging

U heeft vast allerlei waardevolle spullen in huis staan. Het is zonde als daar iets mee gebeurt natuurlijk! Het is daarom ontzettend belangrijk om een goede huisbeveiliging te hebben. Woninginbraak komt helaas tegenwoordig veel voor in Nederland. De inbraakcijfers van 2014 zijn schokkend! Elke 8,5 minuut wordt er namelijk ergens ingebroken in Nederland. Een goede huisbeveiliging komt in deze tijd dus echt goed van pas. Samen met Bullseye Security hopen we dit te veranderen. In de onderstaande tekst leest u alles wat u wilt weten met betrekking tot het beveiligen van uw huis.

Inbraakbeveiliging

Om jezelf en jouw waardevolle spullen te beschermen tegen woninginbraak is er inbraakbeveiliging. Er zijn verschillende vormen van beveiliging. Een vorm van huisbeveiliging is een goed hang- en sluitwerk voor ramen en deuren. Het hangwerk zijn de materialen die aan ramen en deuren hangen, zoals scharnieren, die zorgen voor beveiliging van uw huis. Hoe beter dit hang- en sluitwerk, hoe langer het duurt om binnen te breken. Hoe moeilijker het is om in een huis te komen, hoe sneller de poging van de inbreker gestaakt wordt. Goed hang- en sluitwerk is te herkennen aan een SKG-keurmerk. Één ster betekent dat je beveiliging hebt tegen standaard inbraak, twee tegen zware inbraak en drie sterren is beveiligd tegen extra zware inbraak. Een andere vorm van inbraakbeveiliging is een alarmsysteem of een beveiligingscamera.

Alarmsystemen

Uit onderzoek is gebleken dat een alarmsysteem de beste beveiliging is om driekwart van alle potentiële inbrekers af te schrikken. Het blijkt zelfs dat een alarm beter afschrikt dan de beste waakhond. Een huisalarm merkt wanneer er wordt ingebroken en stuurt direct een signaal naar de alarmcentrale en/of naar u. Daarbij schrikt het alarm de inbreker af door middel van een luide sirene of bijvoorbeeld een flitslicht. Vaak krijg je bij het installeren van een alarmsysteem ook een sticker, die je op je raam kunt plakken, wat in principe ook werkt om te beveiligen. De sticker werkt namelijk preventief, want ook dit schrikt de potentiële inbreker af. Bij veel beveiligingsbedrijven is er keuze uit zowel een draadloos als bekabeld alarminstallatie.

Beveiligingscamera’s

Met beveiligingscamera’s kunt u binnenhuis kijken wat er buiten allemaal gebeurt, en dus ook eventuele inbraakpogingen waarnemen. Daarnaast werkt het plaatsen van beveiligingscamera’s preventief. Potentiële inbrekers die een camera zien, slaan deze woning vaak over. Een ander voordeel van een camera is dat het een opname functie heeft. Mocht er in zijn gebroken terwijl u niet thuis was, dan kunt u het gemakkelijk terug kijken. De daders zijn wellicht te zien op de beelden en zo kunnen zij geïdentificeerd worden. Net zoals de alarmsystemen is de beveiligingscamera zowel draadloos als bekabeld verkrijgbaar. U kunt daarnaast kiezen voor een analoge beveiligingscamera, waar u een algemeen beeld krijgt van wat er gebeurt, of een IP variant. De IP variant verkrijgt gedetailleerde beelden in hoge resolutie.

Kosten beveiligingssysteem

De kosten van huisbeveiliging kunnen enorm verschillen. Het hangt namelijk af van de soort beveiliging die je kiest. Goed hang- en sluitwerk kost ongeveer tussen de €25,- en €500.- euro. De prijzen van een alarminstallatie als huisbeveiliging ligt ongeveer tussen de €100,- en €300,- euro. Er zijn tegenwoordig veel verschillende beveiligingscamera’s en voor elke situatie en budget is er wel een juiste beveiligingscamera te vinden. De kosten van een camerabewaking liggen nog al uit elkaar. De prijzen voor het beveiligen met camera zit tussen de €300,- en €1500,- euro.

Dit vind je misschien ook leuk...