Verschillende soorten isolatie

isolatie

Door het nemen van isolatie, kunt u vele kosten besparen en een steentje bijdragen aan een beter milieu. Er zijn veel verschillende soorten isolatie die allemaal andere eigenschappen hebben. Isolatie Expres vertelt u iets over de verschillende soorten, en wanneer dezen het meest geschikt zijn.

Gevelisolatie

U kunt uw gevel isoleren door middel van het bekleden van uw binnen- of buitenmuren. Bij het isoleren van de buitenmuur, wordt er isolatiemateriaal tegen de muur aangeplaatst. Hierbij kunt u kiezen uit meerdere afwerkingen zoals bijvoorbeeld sierpleister of gevelbekleding. Dit geeft uw huis gelijk een compleet andere uitstraling. Voor buitengevelisolatie zal u gemiddeld ongeveer €9000 betalen. Een andere manier van het isoleren van uw gevel, is het isoleren van de binnenmuren. Hierbij wordt er een voorzetwand voor uw wanden geplaatst en dezen worden afgewerkt met behang, verf of stuc. De oppervlakte van uw huis zal dus iets minder groot worden als u kiest voor het isoleren van uw binnenmuren. Het isoleren van uw binnenmuren zal ook wat duurder zijn als de meeste soorten isolatie. U zal ongeveer €13000 betalen voor deze soort isolatie.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een andere vorm van gevelisolatie. Spouwmuurisolatie is een laag isolatie tussen twee muurdelen in. Spouwmuren zijn er, omdat ze vochtwerend zijn. Toch isoleren spouwmuren op zich niet goed en ontstaat er veel warmteverlies als deze niet is geïsoleerd. De meeste woningen gebouwd na het jaar 1980 beschikken al over spouwmuurisolatie, maar als de spouw van uw huis nog niet is geïsoleerd, is het zeker aan te raden om dit te laten doen! Het nemen van spouwmuurisolatie bij een vrijstaande woning van ongeveer 150m2 zal tussen ongeveer €2000 en €2500 liggen. Per jaar zal u tot ongeveer €600 aan stookkosten besparen. Dit betekent dat u het bedrag binnen 5 jaar weer heeft terugverdiend!

Kruipruimte isolatie

Door kruipruimte isolatie aan te schaffen, zorgt u niet alleen voor een warmere vloer en een beter wooncomfort, maar voorkomt u ook vochtproblemen in uw huis. doordat een kruipruimte vaak vochtig en nat is, kunnen er schimmels ontstaan en kan er een muffe geur in uw huis ontstaan. Kruipruimte isolatie is het gemakkelijkste aan te brengen als uw kruipruimte hoger is dan 40 centimeter. Het aanbrengen van kruipruimte isolatie in een gemiddelde woning, zal ongeveer €1500 kosten.

Dakisolatie

Dakisolatie zorgt er voor dat veel warmte uw huis niet kan verlaten. Doordat de meeste warmte uw huis zal verliezen via het dak, is dakisolatie een zeer effectieve manier van isoleren. Heeft u nou een zolder die u niet gebruikt? Dan kunt u er voor kiezen om de zoldervloer te isoleren. Dit heeft het zelfde effect als dakisolatie, maar zorgt ervoor dat u minder hoeft te stoken omdat uw zolder zo niet verwarmd hoeft te worden, en omdat de warmte uw huis niet snel zal verlaten. Voor dakisolatie betaald u gemiddeld ongeveer €1500 tot €3500. Binnen ongeveer 6 jaar zal u het bedrag hebben terugverdiend.

Dit vind je misschien ook leuk...